דיאלוג אחר במערכת החינוך ביבנה- שנה שישית לתכנית המגשרים

דיאלוג אחר במערכת החינוך ביבנה- שנה שישית לתכנית המגשרים: 250 מגשרים צעירים, תלמידי כיתות ד' סיימו בימים אלה את סדנאות הגישור בבתי הספר היסודיים, זאת במסגרת תוכנית מערכתית עירונית ורב-שנתית שיזם ראש העיר, צבי גוב-ארי ופועלת ביבנה. התוכנית במימונה של עיריית יבנה ומופעלת ע"י המרכז לדיאלוג אחר ומרכז רייך.

דיאלוג אחר - שנה שישית

זו השנה השישית בה פועלת בהצלחה בשכבת כיתות ד' בתי הספר היסודיים ובחטיבות הביניים תוכנית "גישור-דיאלוג אחר", ובמהלך החודש האחרון סיימו את הכשרתם 250 "מגשרים צעירים", תלמידי כיתות ד', הנרגשים למלא את תפקידם כמגשרי בית הספר.

במהלך התוכנית, נחשפים התלמידים והמורים לשיח הגישור, ולומדים כיצד להתנהל בסיטואציות השונות בחיי היום יום מתוך הקשבה, שאילת שאלות נכונות והבנות מנקודות מבט רחבות ושונות. כל זאת על מנת לנהל ולפתור קונפליקטים שונים וליצור שיתופי פעולה באופן חכם ויצירתי. המשתתפים בתוכנית רוכשים כלים שימושיים, באמצעותם הם יכולים לבחור כיצד להתמודד עם הקונפליקטים בחייהם, לפעול מתוך אותן תגובות רגשיות ואוטומטיות או לבחון כל קונפליקט לגופו ולהבין מהי הדרך הנכונה והמועילה לפתור אותו, על מנת ליצור מצב של WIN-WIN, בו כל הצדדים מרוויחים.

דיאלוג אחר - שנה שישיתתלמידה מגשרת בביה"ס היחידני מספרת: "שתי בנות מכיתה ד' ביקשו את עזרתנו לאחר שהסתכסכו. כפי שלמדנו בשיעורי גישור, הקשבנו להן, זיהינו מה חשוב לכל אחת והובלנו אותן לפתרונות מוסכמים עליהן. הצלחנו להביא לסיומו של סכסוך מתמשך. בהפסקה ראינו אותן משחקות ומשתפות פעולה. התחושה הייתה נפלאה".

במקביל לסדנאות המורים והילדים, התוכנית כוללת גם סדנאות הורים בהן השתתפו השנה כ-150 הורים. בכך, יוצרת התוכנית קרקע חדשה המאפשרת לשיח הגישור לפרוח, לצאת מגבולות בית הספר וליצור שינוי בכל תחומי החיים. השינוי משפיע אט-אט ובהדרגה על קהילת העיר כולה.

אורנה גילת, מנהלת ומיסדת המרכז לדיאלוג אחר: "משתתפי התוכנית הינם שליחים המפיצים שיח חדש בבתי הספר, במשפחות ובמעגלים השונים הסובבים אותם. המשתתפים רוכשים כלים חדשניים ושימושים, המאפשרים להם ליצור, באמצעות תקשורת חיובית, הבנות והסתכלות יצירתית, את המציאות שהם רוצים לעצמם וכך אף להשפיע באופן משמעותי על מערכות היחסים בסביבתם. ההשקעה בחינוך ובקהילות בתי הספר בעיר מאפשרת לנו לבנות קהילה שותפה, חזקה ומתפתחת, לעתיד טוב יותר עבור כולנו". גילת הודתה לראש העיר, צבי גוב-ארי על התמיכה ועל ראייתו לטווח ארוך לשינוי אקלימי בעיר, למנהלי בתי הספר ולרכזות הגישור על שהם מאפשרים להפוך את ההלכה למעשה, להטמיע את השפה, התפיסה וההתנהלות בקרב התלמידים, המורים ובקהילה.

 

למאמר המקורי בפייסבוק